Kreveti

Spavate li mirno?

Kreveti

Pola života provodimo spavajući i samim time mjesto na kojem spavamo obilježava ne samo naš san, buđenje ili odlazak u krevet, već znači puno i za funkcioniranje preko dana.
Osjećaj ugode u spavaćoj sobi ovisi o puno faktora; boje koje dominiraju sobom, razmještaj, prostranost, rasvjeta itd., ali iako nam je češće pažnja više na odabiru pravog madraca i jastuka pa nam stoga sam krevet pada u neki drugi plan i smatramo ga ništa više nego okvirom, on zaista jest nešto više. Probajte se orijentirati prema okvirima kreveta, odnosno samim krevetima, na način da ih gledate kroz prizmu namještaja koji služi samo vama i zbog toga postaje jako bitan dio vas.


Volite drvene krevete? Metalne? Velike, male, široke, uske, s baldahinom ili bez, povišene ili bliže podu? Svatko će naći sebe u nekoj od kombinacija, jedino bitno jest da je taj krevet vaš osobni prostor za odmor i punjenje baterija, kao i da se vi u njemu osjećate ugodno. Kod izbora kreveta orijentirat ćete se prema vlastitim viđenjima onoga što taj krevet vama predstavlja, istražit ćete mogućnosti opcija koje vam stoje na raspolaganju i u skladu s njima kupiti ili dati izraditi krevet po izboru. U zadnje vrijeme često ćete kod teme spavanja ili zdravog spavanja čuti nešto o novim tehnologijama madraca i jastuka. Napredovanje u smislu memorijske pjene i sličnih materijala koji se danas na tržištu pojavljuju kako bi nam olakšali tegobe koje nam podloga za spavanje ili umor ili kombinacija mogu stvoriti su nam itekako korisni za dobar odmor. Međutim, kreveti kao i cjelokupna spavaća soba nisu nebitni za ugodu sna, baš suprotno, itekako su bitan dio priče.
Mi ćemo vam predstaviti neke naše favorite u smislu dizajna, praktičnosti i maštovitosti kreveta. Sigurno ste u potrazi za svojim krevetom istraživali koje su vam opcije unutar dozvoljenog budžeta i naišli na svakojake oblike, strukture i izglede kreveta pa vam je pokoji puta u moru svih tih silnih mogućnosti dah zastao ne samo od ljepote, već i od same cijene. Od 350 kuna ili 50 eura pa do 350 000 kuna ili 50 000 eura, danas zaista imate izbora pri odabiru kreveta. Ovisno što vam drago, kako minimalizam ili raskoš na svakom koraku, nemojte zaboraviti da možete dobiti i za manju cijenu od one naznačene. Uz malo volje i rada svakakve transformacije kreveta su moguće.


Kreveti s baldahinom
Svaka djevojčica sanja o tome da bude princeza u nekom svom svijetu, a tamo su kreveti koji nas štite sa svojim prekrasnim svilenim pokrovom od svih mogućih „zala“! Ali i odrasli vole tu i tamo zaviriti u neki svoj svijet i vole se osjećati sigurno.. Baldahin svakako stvara poseban ugođaj spavanju, a o praktičnosti zaustavljanja komaraca i sličnih buba za vrijeme ljetnih vrućina ga svakako preporučujemo. I ne morate kupiti krevet s gotovim ugrađenim sistemom za baldahin, dovoljno je uzeti 4 ovjesa za zavjese ili samo drvenih šipki te ih pričvrstiti na strop i na njih navući zavjese kako biste ih navukli da ni nisu oko vašeg kreveta. U izboru materijala svakako odaberite nešto laganije i prozračnije od uobičajenih materijala za zavjese, a u izboru dizajna, maštu na volju. Ili još jednostavnija varijanta, ukoliko vaša princeza, mala ili velika, želi baldahin to jest običan kolut koji već na sebi ima prišivenu tkaninu i samo ga postavite iznad kreveta... et voila.


Metalni/drveni klasični kreveti
Najpraktičniji izbor kreveta, u kombinaciji s luksuznijim detaljima i naslonima, tkaninama i dobrim madracima je prava stvar za klasičare koji od svog kreveta zahtijevaju udobnost i prostranost. Ako imate već postojeći krevet koji vam odgovara, ali htjeli biste možda malo promijeniti uzglavlje ili obojati okvir, možda nadodati neke ukrasne elemente, svakako za inspiraciju pogledajte našu galeriju, i uvijek imajte na umu da uz malo volje i snalažljivosti možete imati bolju verziju. Materijale možete pronaći kakve god si možete zamisliti i po pristupačnim cijenama bez putovanja u Ikeu, presvlačenje uzglavlja je jednostavan posao, a rezultati mogu biti zapanjujući.


Lebdeći kreveti
Novi hit u proizvodnji kreveta su kreveti bez postolja. Znači, u nekoliko varijanti takav krevet možete kupiti, a onaj „viseći“ tip možete i sami složiti. Kreveti čije uzglavlje je samo dostatno da nosi ostatak konstrukcije tako da izgleda kao da lebdi u zraku je vrlo interesantna varijanta, ali najčešće zbog zahtjevnosti izrade i postavljanja i skupa varijanta. Međutim na stranici floatingbed.com možete vidjeti zanimljivu varijantu okruglog lebdećeg kreveta koji je sastavljen od dva metalna polukružna dijela (šipki) koje se spajanjem pretvaraju u okrugli metalni okvir. Takav metalni okvir obložimo spužvom i oko njega privezujemo špage koje se skupljaju na vrhu i prikapčaju za strop. Imate vlastiti lebdeći okrugli krevet u kojem ćete zasigurno uživati.


Nadamo se da smo vam pomogli u viziji kreveta i kako doći do njega. Nemojte pasti u komu ako vaše želje nisu u skladu s vašim budžetom, uvijek postoji druga varijanta. Inspiraciju možete dobiti putem naše galerije, ali do kreveta ćete morati sami.

DomGradnja
Sandra Štibuhar
 

Izdvojene tvrtke

Bazeni Jerkić

„Tvrtka JERKIĆ d.o.o., zastupnik francuske tvrtke "DESJOYAUX", europskog lidera na tržištu bazena, bavi se projektiranjem, izgradnjom, reparacijom i opremanjem obiteljskih i javnih bazena na području Republike Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.“

opširnije
Špurga

Stolarija Špurga svoje početke bilježi 1993 godine u malom proizvodnom prostoru u Županji. Nakon osnivanja poduzetničkih zona, ulazimo u investiciju oko kupovine parcele u poslovnoj zoni "Ambarine" u Gradištu. u 2007 godini počima izgradnja proizvodne hale i sušare. Proizvodni program: Ulazna i sobna vrata Stepeništa Interijeri sa naglaskom na osobnost i stil Svi naši proizvodi izrađuju se iz najkvalitetnijih vrsta drva, a naj češće su to domaće vrste kao što su hrast i jasen sa porijeklom iz FSC potvrđenih šuma. Stolarija Špurga posjeduje ISO 9001/2008 standard, sustav kontrole kvalitete procesa i proizvoda.

opširnije
Bazgin d.o.o.

Iskustvo je garancija naše kvalitete. Mi smo tvrtka koja čvrsto stoji iza obavljenog posla, uz garanciju kvalitete koju smo stekli iskustvom. Specijalizirani smo za fotonaponske sisteme, solarne sustave i LED tehnologiju. Nudimo Vam projektiranje, montažu, održavanje, servis, i kvalitetne proizvode renomiranih proizvođača po prihvatljivim cijenama. Naš tim sastoji se od školovanih i stručnih ljudi koji su Vam u mogućnosti pružiti podršku i kvalitetnu uslugu u što je moguće kraćem roku. Za sva Vaša pitanja stojimo Vam na raspologanju.

opširnije
PPS-Galeković

PPS Galeković vodeći je proizvođač masivnih podova i parketa u Hrvatskoj, te godišnje proizvede preko 750.000m2 podova i parketa, i prerađuje preko 40.000m3 trupaca. Naših više od 200-tinjak zaposlenih djelatnika utjelovljuje preko 52. godine iskustva u obradi drva, te zajedničkim zalaganjem održavamo tradiciju obrade najboljeg slavonskog hrastovog, bukovog i jasenovog drva.

opširnije
Agatić d.o.o.

Izrada, montaža i pokrivanje krovišta i nadstrešnica. Krovišta pokrivamo sa svim vrstama pokrova. Postavljamo izolacije na krovišta. Izrađujemo drvene kuće. Ovlašteni smo monteri krovnih prozora Velux i Roto. Izrada gromobranskih instalacija. Posjedujemo odobrenje za rad na spomenicima kulture, te licencu I-IV kategorije za tesarske, krovopokrivačke i limarske radove.

opširnije
Callegari

Callegari, talijanska škola mode i dizajna od 1994. godine u Hrvatskoj izvodi programe obrazovanja odraslih iz područja mode i dizajna. Školu su osnovali Talijani Franko Polo i Ivana Dalfiume pod okriljem Callegari škole Treviso iz Italije, kasnije poznatom kao Istituti Callegari. Danas naša škola djeluje neovisno u Zagrebu, Splitu i Rijeci, njegujući tradiciju, izvorne programe, metode i tehnike stare škole Callegari iz Trevisa, nekad renomirane škole u Italiji.

opširnije
Hortikultura Dažd

Hortikultura DAŽD - usluge uređivanje krajolika za izgradnju, održavanje i redizajniranje krajolika kao što su: parkovi i vrtovi za: privatne kuće i stambene zgrade zgrade javne i polujavne namjene (škole, bolnice, administrativne zgrade, crkve itd) općinsko zemljište (parkovi, zelene površine, groblja itd.) zelene površine uz autoceste (ceste, željezničke i tramvajske linije, vodene putove, luke) industrijske i komercijalne zgrade Savjetovanje: koje biljke saditi i u koje vrijeme koje biljke mogu imati utjecaja na vaše zdravstveno stanje (utjecaj na dišne puteve kako zdravih tako i bolesnih osoba u vašem užem okruženju) savjeti oko uljepšavanja okoliša kako bi se osjećali ugodno u okolišu u kojem boravite

opširnije
Viega

Viega je obiteljsko poduzeće u najboljem smislu riječi. Što je prije sto godina utemeljeno s dobrom vjerom u ideju i zdravi duh poduzeća, dalje se sistematski razvijalo generacijama. Uz stalno razvijanje glavnog područja djelovanja – instalacijske tehnike – naša je tvrtka kontinuirano rasla. Pritom su vrijednosti koje su karakterizirale generacije utemeljitelja vitalne kao i na početku. Hrabrost, strast i sklonost ka inovacijama su i danas temelji uspješne priče tvrtke Viega.

opširnije
Decorum d.o.o.

Mi smo tvrtka koja se bavi projektiranjem, proizvodnjom i građenjem montažnih niskoenergetskih kuća. Pored građenja nisko energetskih kuća proizvodimo razne vrste i oblike mozaik podova. Naši zaposlenici su visoko obrazovani stručni djelatnici koji će Vam ponuditi optimalno rješenje u skladu sa Vašim željama.

opširnije
Vodotehna

Tvrtka VODOTEHNA d.o.o. osnovana je 1996.godine, od samog početka poslovanja specijalizirani u prodaji na malo i veliko vodovodnog materijala, sanitarija, keramike, opreme za plin, grijanje i klimatizaciju. Tijekom godina VODOTEHNA je izrasla u ozbiljnog partnera u svim područjima svoje djelatnosti, tako da danas poslujemo na četri lokacije na području Republike Hrvatske, od čega su tri prodajna centra u Bjelovaru, Križevcima, Zadru te centralno distibutivno skladište u Bjelovaru. VODOTEHNA je orijentirana prema razvoju te se svake godine ulažu znatna sredstva u uređenje i proširenje izložbenih, skladišnih i distributivnih kapaciteta te proširenje asortimana roba, sukladno svjetskim trendovima i tehnologijama s naglaskom na kvalitetu proizvoda. Posjetite nas, vjerujemo da ćete pronaći nešto i za sebe!!!

opširnije
Placenta d.o.o.

Naša osnovna djelatnost je staklo i proizvodi od stakla kao i uokvirenje slika ,fotografija,ogledala, goblena i ostalo. Svi naši proizvodi proizvedeni su od najkvalitetnijih materijala i elemenata dostpnih na tržištu RH. Placenta d.o.o je u mogučnosti zadovoljiti potrebe malih i velikih projekata,kao i specifične zahtjeve projektirane , razvijene i ugrađene specijalno prema vašim željama.

opširnije
Egle

Tvrtka Egle dizajn već 20-tak godina bavi se prodajom i ugradnjom staklene opeke. Staklenu opeku gradimo suhom gradnjom – Sustav Ezylay u silikonu koji je jedini certificirani sustav. Danas staklenu opeku možete naći u raznim dizajnim, bojama i veličinama. Njena primjena proširila se na tuš kabine, šankove, balkonske i stubišne ograde i sl. Zadnje dvije godine na tržištu smo konkurentni novim proizvodima: unutarnjim staklenim stijenama, kliznim i zaokretnim staklenim vratima, polikarbonatima i kopelitom. Egle dizajn jedini je centar i glavni zastupnik za staklenu opeku na hrvatskom tržištu. Vaše ideje i želje, specijalizirani će majstori uz primjenu certificiranih sustava pretvoriti u stvarnost i za to garantirati dugogodišnjom garancijom.

opširnije
Bukovinski

Tvornica parketa Bukovinski d.o.o. je tvrtka s višegodišnjom tradicijom u obradi drva i proizvodnji masivnog parketa. Tvrtka je nastala iz obiteljskog obrta kojeg je 1946. godine osnovao Mihalj Bukovinski. Kontinuiranim ulaganjem u nove tehnologije, kroz protekla desetljeća izgrađena je moderna pilana, proizvodnja parketa, sušare i skladišta. Kvalitetu proizvoda prepoznalo je i inozemno tržište na koje otpada 75% ukupne proizvodnje. Tvrtka je u privatnom vlasništvu sa registriranim temeljnim kapitalom u iznosu od 9.163.900,00 kn i danas je značajan faktor razvitka našeg kraja. Dugogodišnjim iskustvom i odabirom najboljih sirovina razvili smo proizvodnju kojom proizvodimo poznat i priznat proizvod na domaćem i inozemnom tržištu. Na vaše zadovoljstvo već smo dugi niz godina jedan od vodećih proizvođača parketa te pomno izabranog asortimana koji zadovoljava sve vaše male i velike želje.

opširnije
Plinoterm

Instalaterska radnja za plinska postrojenja "Plinoterm" uspješno posluje više od 25 godina na području Zagreba i cijele Hrvatske, a bavi se instaliranjem, servisiranjem i održavanjem kotlovnica, sustava centralnog grijanja, plinskih instalacija, instalacija ukapljenog i naftnog plina, te postavljanjem toplinskih stanica i sustava klimatizacije. Ovlašteni smo partner Gradsko stambeno-komunalnog gospodarstva. Dugogodišnja tradicija te više od 30 postrojenja i kotlovnica u našim referencama su jamstvo kvalitete usluga koje pružamo.

opširnije
AT-Rasvjeta

A.T. Rasvjeta bavi se prodajom LED rasvjete i rasvjetnih tijela, te osvjetljenjem poslovnih i stambenih prostora. Večina proizvoda iz asortimana rasvjete napravljeno je u LED tehnologiji što znači duži vijek trajanja, smanjenje potrošnje električne energije, lijepši izgled te mnogo boja na izbor.

opširnije
Zovko Parketi

Stručni savjeti oko izbora odgovarajućeg drvenog poda u skladu sa Vašim zahtjevima i mogućnostima Restauracija starih drvenih podova Kvalitetno izvođenje radova Primjena suvremenih strojeva te ugradnja kvalitetnih i provjerenih materijala Garancija na izvođenje radova i ugrađene materijale Dugogodišnje iskustvo u ovom poslu omogućava nam da udovoljimo svim zahtjevima suvremenih životnih i radnih prostora Obiteljske kuće i stanovi Poslovni i ugostiteljski prostori Obratite nam se s punim povjerenjem!

opširnije
Confirmat d.o.o.

Confirmat d.o.o. Izrada namještaja po mjeri

opširnije
Vrca staklo d.o.o.

Tvrtka Vrca staklo d.o.o., osnovana 2011. godine, bavi se prodajom staklarskih proizvoda: staklene tuš kabine na mjeru, stakla za kuhinjske zidove, staklene ograde, staklene pregrade, staklena vrata, klizne i harmo stijenke, stakleni zimski vrtovi i nadstrešnice, staklene fasade, staklene stepenice i podovi, stakla za uređenje interijera (stolovi, police, ogledala,...).

opširnije
Mal-Gal

Obrtništvo MAL - GAL Građevinarstvo osnovano je 1991 godine. MAL-GAL je zahvaljujući dobrim poslovnim investicijama izrastao u veliki obrt koji zapošljava kvalificirane građevinske radnike, zidare, tesare, armirače i diplomirane inženjere građevine. Već nekoliko godina sami investiramo u izgradnju građevinskih objekata. Ako kupujete ili planirate graditi - adaptirati građevinski objekt provjerite nas dali je istina da našim investitorima gradimo po europskim normama i standardima te nudimo najvišu uslugu u zadanim rokovima.

opširnije
INTERMONT

Spušteni stropovi, pregradni zidovi, suha žbuka, obloge zidova, uređenje potkrovlja, suhi estrih- pod, štukature Orac Decor, indirektna rasvjeta, „zvjezdano nebo“, radovi sa Knauf, Rigips, Placo, Lafarge, Promat, Fermacell, Wedi pločama, mineralni stropovi Amf, Armstrong, Owa, lamel metalni stropovi Hunter Douglas, klizna vrata, obloge kamina,...

opširnije
PALUS PVC i ALU stolarija

PALUS je obiteljska tvrtka koja uspješno posluje već duži niz godina. Primarna djelatnost je proizvodnja visokokvalitetne građevinske PVC i aluminijske stolarije u suradnji s vodećim svjetskim proizvođačem REHAU.

opširnije
DUT Interijeri

Tvrtka smo u obiteljskom vlasništvu, osnovana 1996. godine. Naša osnovna djelatnost je opremanje interijera, te veleprodaja i maloprodaja dekorativnih tkanina, zavjesa, vreća za sjedenje itd. . Tijekom godina uspješnog poslovanja, pokrenuli smo i razvili vlastitu proizvodnju, serijsku i po mjeri, velikog asortimana proizvoda prepoznatljivog dizajna koji će oplemeniti svaki prostor u kojem se nalaze.

opširnije
Piramida Trumić d.o.o.

Građevinska firma "Piramida" sa sjedištem u Zagrebu (I.B.Mažuranić 1) prisutna je na hrvatskom tržištu visokogradnje i izvođenja objekata od 1992. godine. Firma nudi strankama kompletnu uslugu izvođenja svih vrsta radova u visokogradnji.

opširnije
Uredi vrt

opširnije
Hidroterm

HIDROTERM, je specijalizirani obrt osnovan 30.06.1996. Sjedište obrta je u Krvavcu 2, Metkovića. Također imamo poslovnicu u Dubrovniku. Tijekom 15 godišnjeg rada na području dubrovačko-neretvanske županije obavili smo više poslova različite složnosti a na zadovoljstvo investitora. Obavljajući navedene radove pratili sam razvoj materijala i tehnologija te preuzimali najsavremenija dostignuća, pa shodno tome i sada koristim materijale te primjenjujem najsuvremenije metode ugradnje. Izvodimo hidroizolacije, termoizolacije i sanacije

opširnije